Warning: Creating default object from empty value in /home/wordpres/public_html/alkohol-forbrug.dk/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160
alkoholdemens

Alkoholdemens: Alt om alkoholdemens

Alkoholdemens er en sygdom, der rammer flere og flere danskere. Alkoholdemens er en forfærdelig lidelse, der både er svært for den ramte og de pårørende. Her kan du læse mere om alkoholdemens, og hvorfor sygdommen forekommer.

Hvem rammes af alkoholdemens?

Har du haft et langvarigt alkoholforbrug, kan du blive ramt af alkoholdemens. Alkohol beskadiger som bekendt hjernecellerne, og har alkoholen gjort dette i en lang årrække, kan du altså ende med at blive ramt af alkoholdemens.

Din chance for at blive ramt af alkoholdemens øges kun, hvis du samtidigt med dit alkoholforbrug har været udsat for fejlernæring. Overdrevent indtag af alkohol og fejlernæring går tit hånd i hånd, når det kommer til alkoholdemens, da begge ting kan være med til at beskadige hjernecellerne.

Alkoholdemens kan ikke stoppes

Er du først blevet ramt af alkoholdemens, er der desværre ikke så meget at gøre. I dette tilfælde vil hjernen være så beskadiget, at den simpelthen ikke kan repareres.

Man kan dog bremse alkoholdemensens udvikling ved at holde sig fra alkohol. Opnår man fuldstændigt afholdenhed fra alkoholen, vil ens alkoholdemens ikke blive forværret. Den vil ikke forsvinde, men alkoholdemensen vil heller ikke blive værre end den er.

Hvad sker der, hvis man lider af alkoholdemens?tegneserie mand der drikker øl

Lider man af alkoholdemens, har man blandt andet følgende problemer:

  • Svært ved at tage beslutninger
  • Mangel på generel indsigt
  • Kraftig nedsat evne til at lære ting
  • Kraftig forringelse af kognitive evner
  • I grelle tilfælde fører alkoholdemens tilmed til ændringer af personligheder

Alkoholdemens tilbagesætter i det hele taget en persons intelligens og dømmekraft. Alkoholdemens er en meget farlig sygdom, der bør behandles, før det kan udvikle sig.

Opdag symptomerne på alkoholdemens

Det er nemt at opdage alkoholdemens, hvis du har mistanke om at sygdommen er under udvikling. Kender du en person med et langvarigt alkoholforbrug, er der overvejende sandsynlighed for, at personen udvikler alkoholdemens med følgende symptomer:

Langsom gang – manglende koncentrationsevne, eller i hvert fald svækket – manglende motivation til alle gøremål – begyndende depressioner – spasmer og lammelser af øjenmusklerne – koordinationsproblemer, i svære tilfælde lammelser – og i meget svære tilfælde af alkoholdemens tilmed personlighedsændringer.

Hvad gør jeg, hvis en bekendt er ramt af alkoholdemens?

Hvis du kender en person, der er ramt af alkoholdemens, bør du først og fremmest sørge for, at personen ikke drikker mere. Sørg for et komplet stop for alkoholindtaget, da alkoholdemensen ellers vil udvikle sig.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.